torsdag 11 september 2008

Dagens Horoskop
Jungfrun 23. augusti - 22. september


Helgen kan bjuda på ett arrangemang, som du helst vore utan, men där det förväntas, att du deltar. Bit ihop tänderna


Jungfrun är zodiakens sjätte tecken. Det hör till elementet jord och har egenskapen flexibel, eller föränderlig. En individ med Solen i jordelementet uppfattar i huvudsak livet genom sina sinnen. Jungfruns tecken föregås ju av Lejonet, som är ett eldelement och därför använder sig primärt av sin intuition vid varseblivningen av den jordiska tillvaron. Om Lejonet tror att det är den fullkomnade individen, så kan man kanske säga att Jungfrun är baksmällan efter egoruset.


Perfektionisten
Här upptäcker nämligen individen att det återstår mycket att göra, innan perfektionen uppnåtts. Och om det är någonting Jungfrun strävar efter, så är det faktiskt att få saker och ting så perfekta som ö h t är möjligt! Den som skrev låten “It’s Gotta be Perfect”, borde vara Jungfru, eller åtminstone ha tecknet starkt placerad i horoskopet!


Fena på detaljer
Jungfrun är en fena på detaljer, har ett utomordentligt analytiskt sinne och en inbyggd vilja att hjälpa till. “After you”, skulle kunna vara tecknets valspråk, men oftast anges ” Jag analyserar” som Jungfruns motto. Problemet med Virgo, som är den latinska benämningen på tecknet, är att hon allt som oftast lider av dålig självkänsla och tror att hon inte är vuxen de uppgifter hon ställs inför. Otaliga Jungfrur har missat goda chanser i livet, bara för att de undervärderar sin egen förmåga!


Oroaren
En annan sak som företrädare för det här tecknet bör se upp med, är egenskapen att oroa sig. Oftast är ju ändå oron helt obefogad och det enda man gjort, är att man förstört det innevarande ögonblicket och tappat livskvalitet! Den som har Jungfruns tecken starkt accentuerat i sitt horoskop, vill absolut inte dra till sig uppmärksamheten i onödan. De tycker att det är skämmigt när en polare står och hojtar på dem från flera meters håll inne i en fullspikad affär, t ex. Jungfrun brukar ofta avbildas med ett fång strån av något sädesslag i famnen och ofta har de som är födda i tecknet god hand med grödor och blommor; gröna fingrar, som den populära termen lyder.


Husdjurstecknet
På Josephine Walls illustration ovanför, ser ni kanske en liten katt som ligger nederst i bild? Det beror säkerligen på att “Virgo is the pet sign”. Att våra husdjur hänförs till Jungfruns tecken, kan ju sammanhänga med att vi i mångt och mycket agerar som betjänter åt våra fyrbenta vänner. Vi utfordrar dem och ansar deras klor och pälsar etc. Och den perfekte butlern är säkerligen en Jungfru! Noggrannhet, förutseende, omtanke och pliktkänsla brukar vara framträdande drag för representanter av detta soltecken.

Forskaren
Om man behöver någon som ska ägna sig åt att genomföra research eller annat enahanda forskningsarbete, så faller valet naturligt på en Jungfru. De har tålamodet och förmågan att stå ut med sådant arbete som andra finner enformigt och petigt, för Jungfrun är detaljernas mästare.

Kritikern
Det som brukar anges som Jungfruns mest negativa sida är hennes kritiklusta. Om det är något som inte är riktigt bra, så talar Jungfrun oftast om det. Och det här karaktärsdraget uppfattas gärna av omgivningen som tjat och gnat. Vad den oförstående omgivningen emellertid inte begriper, är ju att Jungfrun bara följer sin inre drift att ständigt putsa på olika saker som t ex relationer, hemmet, arbetsrutiner o s v, för att få dem att fungera så väloljat som möjligt. OK då, visst är det så att en Jungfru i obalans kan vara “a pain in the ass”, som det heter, men det kan representanterna för de övriga tecknen också vara. Var och en på sitt eget lilla vis.

Hjälparen
En väl fungerande Jungfru ser till att livets små förtretligheter försvinner och ger en hjälpande hand när så behövs. Eftersom Virgo har så lätt att hitta fel, passar de utmärkt som korrekturläsare och granskare i skilda sammanhang. Sekreterare anges ofta som en utmärkt syssla för folk som har Solen i detta tecken. Jungfrun är mycket service-minded och återfinns därför ofta just inom serviceyrkena. De brukar även ha lätt för att förklara hur saker och ting hänger ihop och därför är Jungfrun pedagogtecknet. Om du vill läsa mer om Jungfruns tecken, så har du här en länk till Ilse-Maries astrosida.


2 kommentarer:

 1. skoj.
  men vart hittar du det?'
  jag kollade på den sidan men stod ju bara lite
  messa mig

  SvaraRadera
 2. Jag utmanar dej!
  Kolla min sida http://enstund.blogspot.com/

  Kram Helene

  SvaraRadera